torsdag den 21. januar 2010

Film: The Station Agent (2003)


Formålet med denne blog er som tidligere nævnt at kunne skrive lidt af sin begejstring ud omkring forskellige ting, og da jeg ikke kun nyder musik men også film så kaster jeg mig nu over projektet at skrive lidt om de film jeg falder over på min vej, måske også lidt TV på et tidspunkt.

"You know 'The Station Agent,' Eric? Monster hit at Sundance. It's about the midget who lives by the train tracks. Last time I saw him he was in a FedEx commercial. They were overnighting him to London. Sundance is a great festival for little people. You should kill over there."

På den måde for Ari Gold svinet Vincent Chases agent og ven Eric i serien Entourage, The Station Agent var nemlig et kæmpe indie hit da den i sin tid blev udsendt og vandt priser ved den prestige fyldte Sundance Film Festival, men enhver der har set serien ved at den slags er Ari Gold ikke ret interesseret i.

The Station Agent handler om dværgen Finbar McBride som er vild med tog, men hans hverdag i Hoboken, New Jersey er fyldt med de besværligheder som livet giver en når man er en voksen mand på 1,35 hvilket bl.a. betyder at man må finde sig i at nabolagets drenge gør nar af en og at man bliver overset i supermarkedet. I det hele taget vil Fin bare gerne være i fred, og da han en dag arver et togdepot ude på landet flytter Fin.

Fin må imidlertid sande at bare fordi han flytter langt væk fra byen, så må han stadig trækkes med at forskellige folk kommer væltende ind i hans liv, først og fremmest den Manhattan-brøvtende men elskelige Joe, som passer sin fars kaffe bod og som trænger til nogen venner i en grad så han glædeligt tager med på Finbars mange tog udflugter, hvor der sagtens kan gå flere timer imellem at togene kommer forbi. Så er der selvfølgelig også Olivia Harris som ikke bare en, men hele to gange er ved at køre Finbar ned, så han må søge tilflugt i grøften. De tre starter et umage venskab, også selvom det ikke altid er med Finbars gode vilje, men langsomt formår Joe og Olivia at trænge ind på livet af Finbar, som ellers har brugt store del af sit liv på at være vred på verden over sin størrelse. Han lærer at der er mennesker der kan se ud over at han er en dværg, hvilket mest tydeligt kommer frem da Joe spørger om der findes klubber for folk som ham, hvilke folk spørger Fin i troen at Joe referere til hans størrelse, men svaret er, for folk der går op i tog.


Netop da Fin åbner op bliver han dog endnu engang brændt af, og hans ellers ny-fundne tro på andre mennesker bliver endnu engang sat på alvorlig på prøve. Men pludselig er det Finbar der må stå til rådighed for sine venner da de har brug for hjælp.

The Station Agent er en ret simpel og alligevel ret smuk film om venskab (og tog). Så når Ari Gold sviner filmen er det ikke ret fair, den får ihvertfald en stor anbefaling med herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar