onsdag den 9. november 2011

Justin Townes Earle


Indlægget her om Justin Townes Earle blev egentlig begyndt da han blev offentliggjort til årets Roskilde Festival, men af samme grund som alle de andre indlæg man kunne ha skrevet på den tid, så blev det altså bare ikke posteret.

Justin Townes Earle er søn af sangeren og sangskriveren Steve Earle, som jeg iøvrigt fangede i Malmø for ikke så lang tid siden, det var ganske glimrende. Som den kvikke læser måske har regnet ud, så er Justin opkaldt efter sin fars gamle ven og mentor Townes Van Zandt, så den stadig ganske unge mand har altså en del sangskriver bagage at slæbe på/læne sig op ad. Justin Townes Earle er opvokset i Nashville hos sin mor Carol Ann Hunter Earle, Steve Earles tredje ægteskab ud af i alt syv, herunder 2 ægteskaber med den samme kvinde. Allerede som ganske ung rodede Justin Townes sig ud i et stofmisbrug og debutpladen "Yuma" udkom kort efter at den på daværende tidspunkt 25 årige Justin Townes havde været en tur i rehabilitering.







Justin Townes Earle sammen med sin far Steve Earle i HBO serien Treme


Sidste år udgav Justin Townes Earle albummet Harlem River Blues, som ikke bare er hans mest helstøbte album til dato, men også et af de bedste albums fra 2010. Ligesom sin far har Justin Townes slået sig ned i New York og flere af sangene kredser da også om byen, ikke mindst det storsvingende titelnummer "Harlem River Blues" som kan opleves nedenfor i en mere end overbevisende udførsel fra David Letterman, iøvrigt med assistance fra Drive-By Truckers' Jason Isbell. Til trods for at Earle juniors hjemby nu hedder New York så holder han stadig fast i et rimelig rootsy udtryk, så hvis man kan kan lide god old-school country så bør man ikke snyde sig selv for et nærmere bekendtskab med Justin Townes Earle.

Justin Townes Earle spiller iøvrigt i Pumpehuset den 19. november.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar